Hozzávalók: 12 dkg liszt, 1/2 zacskó sütőpor, 12 dkg vaj, 80 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom héja,300 g málna/meggy...
Nem szép, de legalább finom! 😄
Kivajazok és megcukrozok egy tortaformát. Beleszórom a gyümölcsöt, amit ha fagyasztott előtte vízben kicsit felengedtem.
A vajat megolvasztom, hozzáadom a cukrot és a tojást, majd habosra keverjük. Ezután mehet bele a sütőporos liszt is. Végül ráöntjük a gyömölcsre a tésztát.
Előmelegített sütőben 200°C-on kb fél óra alatt megsütjük, akkor jó, ha aranybarna a teteje, és ha a villára nem ragad rá a tészta,és mikor beleszúrjuk a tésztába keménynek érezzük, középen is! :)
Kifordítva tálaljuk, a tetejére tehetünk mandulát.
Nem sok a 80 dkg cukor?
VálaszTörlés