Ezt a pogácsa receptet a kedvenc egyetemi csoporttársamtól kaptam. Ő sütötte meg először, nagyon ízlett... Hát az enyémnek természetesen teljesen más íze van, de nagyon finom és a baráti körben is igencsak népszerűvé vált ez a gyorsan elkészíthető pogi.
Hozzávalók: 1 kg liszt(tényleg ennyi), 25 dkg margarin (de ha ez is vaj, még finomabb!), 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 2 dl tej, 3 ek só, 15 dkg sajt, 5 dkg éleszt, kevés cukor, maradék tojás a kenéshez, szezámmag, köménymag
Hozzávalók: 1 kg liszt(tényleg ennyi), 25 dkg margarin (de ha ez is vaj, még finomabb!), 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 2 dl tej, 3 ek só, 15 dkg sajt, 5 dkg éleszt, kevés cukor, maradék tojás a kenéshez, szezámmag, köménymag
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet, a sót, a margarint, a vajat, a tejfölt és a tojássárgáját összemorzsoljuk. A sajtot lereszeljük, a felét félrerakjuk, az majd jön a pogi tetejére, mint a szezámmag vagy a köménymag. A másik felét beletesszük a tésztába, majd a felfuttatott élesztőt is. Tésztává gyúrjuk. Pihentethetjük, de nem muszáj. A tésztát kinyújtjuk, majd 3 részbe hajtjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Előmelegített sütőben, 200°C-on, alsó -felső sütésen ill. légkeveréses sütésen kisütjük őket. Látszik, hogy mikor kész. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése