Nem vagyok nagyon csokis...de ez könnyen csúszott. :D Sós, édes kombó, legjobb! Azt kell még tudni, ha a kíváncsiságnak és a türelmetlenségnek új neve lehetne, elképzelhető, hogy Niki lenne.. Na ez a csokigyártás jó móka, mert gyorsan megy a varázslat! Hajrááááá!
Hozzávalók:
máz: 100 g csoki (én sima milka tejcsokit használtam, mert ez volt itthon, de étcsokival szerintem tutibb lenne)
Hozzávalók:
máz: 100 g csoki (én sima milka tejcsokit használtam, mert ez volt itthon, de étcsokival szerintem tutibb lenne)
töltelék: 50 g mogyoróvaj (lehet crunchy is meg smooth is, tökéletesen mindegy szerintem, ki melyiket szereti jobban), keksz (az eredeti recept 2 db háztartási kekszet ír, nekem nem volt ilyenem, én sima sós crackerst használtam, tökély!)
+csokitábla forma (http://gasztroshop.hu/)
Kis lángon egy kis lábasban, vagy retro fémbögrében megolvasztjuk a csoki 2/3-át, folyamatos kevergetés mellett. Ha megolvadt levesszük a tűzről és beletörjük a többi csokit is, hogy megolvadjon. Az olvadt csoki egy részével kikenjük a táblát és ezt egyszer megdermesztjük a fagyasztóban, mert az gyorsabb, mint a hűtő..:D Amíg megdermed pont van idő a töltelékre, a mogyoróvajba beletördeljük a kekszet és összekeverjük. Ha megdermedt a csoki, beletöltjük a tölteléket, de a forma szélein hagyunk helyet, ahova majd befolyatjuk a csokit. Töltelékesen újra bekerül a fagyasztóba, addig a maradék csokit újra melegítjük, hogy folyós legyen. Kis idő elteltével kivehetjük a félbehagyott táblánkat a frigóból és leöntjük a maradék csokival, elegyengetjük rajta és mehet vissza a hidegbe. Mondjuk itt azért érdemes kicsit többet várni, egy fél órát mindenképp... Ha elkészült, kipattintjuk a formából és kééész! Bár ez a türelmetlen verzió, itt még csak vágni érdemes a kockákat, törni nem biztos, hogy sikerül. Ahhoz nem árt több idő a hidegben! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése