2016. április 23., szombat

Gnocchi



Hozzávalók:

gnocchi: 1 kg burgonya, kb fél kg liszt (igazából annyi, amennyit a krumpli felvesz), 2 tojás sárgája

feltét: bármi lehet, jelen esetben: gomba, rukkola, 2 zacskó csípős snack kolbász

amire még szükség lesz: só, olaj, víz

A burgonyát meghámozzuk, majd apróravágjuk, hogy hamarabb megfőjön. Sós vízben készre főzzük, összetörjük és egy kicsit várunk vele, míg hül, lényeg, hogy ne legyen hideg és ne legyen forró sem!
Egy tálba öntjük, elkezdjük adagolni a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat és tésztát gyúrunk belőle. Ha tésztaállagú, kis kukacokat sodrunk, kb 2,5 cm átmérővel, ezeket felvágjuk, kb 2 cm-enként és egy villával lelapogatjuk őket. Ha ez kész, megfőzzük olajos és olyan sós vízben, mint a tenger. :) Mikor feljönnek a víz felszínére, elkészültek. De csak félig. Mert ezután átsütjük őket egy olíva olajos serpenyőben, hogy eltünjön a trutymós része és pörzsanyag keletkezzen a kis tésztákon.
A kolbászt serpenyőben kocogósra sütjük, ledaráljuk. A kolbázs kisült zsírjából picit hagyunk és ezen megpirítjuk a gombát, leengedjük a kieresztett levét, majd újra rápirítunk végül hozzáadjuk a rukkolát, de ekkor már nem muszáj főzni, elég a gomba melege is a leveleknek és összeesik. Ezt keverjük a gnocchihoz!
Un buon appetito! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése