Pár éve vendégségben voltunk és ott kóstoltam először Lemon Curd-öt. Ma már a tescoban is kapható, de én a házira esküszöm! ;) 1 óra alatt megvan. Édes keksszel, piskótával, vagy akár magában is lehet kanalazni...
Hozzávalók: 2 citrom, 15 dkg cukor, 6 dkg vaj (ne margarin legyen), 3 tojás
Egy kisebb edénybe lereszeljük a citromok héját, majd kifacsarjuk őket és a levüket is az edénybe öntjük. Ehhez hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd kis lángon addig melegítjük, míg felolvas a vaj és a cukor. Ezután a tojásokat egy másik tálban felverjük, a kihűlőfélben lévő citromos keveréket apránként hozzáöntjük és elkeverjük. Ha ez megvan, visszaöntünk mindent az edénybe és kb 10 percig főzzük, kis lángon, amíg be nem sűrűsödik. A már majdnem kész krémet leszűrjük, mivel lehetnek benne apró tojásfehérje darabkák és citromhéjak.
Később hűtőben tároljuk, de a tojás miatt hamar fogyasszuk el!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése