Hozzávalók:
Tészta: 130 g vaj, 45 g cukor, 170 g liszt
Karamella: 1,5 evőkanál cukor, 75 g vaj, 170 g sűrített tej (1 tubus), 90 g sós! mogyoró
Csokoládé: 1 tábla étcsoki, 1 tábla tejcsoki, 1 kávéskanálnyi vaj, 1 evőkanál tej
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd beledöngöljük egy téglalap alakú tepsibe, elég vékony lesz, de így jó, előmelegített sütőben addig sütjük, míg elkezd sárgásbarna lenni a széle, ekkor kész van, kivesszük a sütőből. Miközben kihűl megkeményedik, ha még puha volt.
A cukrot egy kisebb edényben közepes lángon karamellizáljuk, mikor aranybarna karamellé változik hozzáadjuk a vajat és a tubus sűrített tejet, ekkor összeugrik a karamellünk, addig főzzük, míg felolvad és az egész besűrűsödik. Hozzáadjuk az összetört mogyorót. Ezt a karamellás mogyorót rákenjük a tésztára.
A csokikat felolvasztjuk kis vajjal és tejjel, hogy ne égjen meg, a karamellás mogyoróra halmozzuk és elkenjük.
Hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése