A recept ismét a férjem unokatestvérétől származik. Végtelenül egyszerű, annál is finomabb pizza tészta. Picit fejlesztettem rajta, nálam sima liszt helyett egy rétes/búza finom liszt keverék a nyerő.
Mindenképp megéri otthon sütni, akinek pedig akkora szerencséje van, hogy megáldotta a sors egy kemencével, annak szinte kötelező heti egyszer (legalább) ezt elkészítenie! :D
Hozzávalók:
Tészta: 1 evőkanál kristálycukor, 1 csomag szárított élesztő, 215 ml langyos víz, 200 g búzaliszt, 250g rétesliszt, 2 teáskanál só, 3 evőkanál olíva olaj
Az élesztőt felfuttatjuk 90 ml cukros langyos vízben. Közben összerakjuk egy tálba a lisztet, a sót, az olajat, a maradék vizet és ha felfutott az élesztő, akkor azt is.
Ezután átgyúrjuk a tésztát, majd egy jó fél órán át kelesztjük, meleg helyen.
Ha megkelt újragyúrjuk, két felé osztjuk és két kerek tésztát nyújtunk belőle.
Voila 2 db pizza :)
A feltétet pedig mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja, határ a csillagos ég...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése