Hozzávalók: kb 1 kg zöldbab, 1 fej vöröshagyma, oliva olaj, só, víz, liszt, 2 gerezd fokhagyma, tejföl, ecet, bors, chili
A hagymát megdinszteljük a forró olajon, majd ráöntjük a zöldbabot kicsit lepirítjuk, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Ezt sózzuk, borsozzuk, én még chilit is tettem bele és ezután hagytam megfőni a babot. Amint megfőtt elkészítjük a foghagymás rántást. Olajon kb 2-3 evőkanál lisztet pirítunk, ha szép barna levesszük a tűzről és belenyomjuk a fokhagymát. Ezutan hozzáöntjük a zöldbabos léhez. Ez kicsit besűríti, de az igazi krémességet tejfölös, lisztes habarással érhetjük el. (Kb 2 kanál liszet kikeverünk egy kis pohár tejföllel és egy kis vízzel, hogy ne csomosodjon.) Folyamatos keverés mellett besűrítjük vele a főzeléket.
Ezután még ízesíthetjük, én egy kiskanál ecettel állítottam a savanyúságán.
Kb 45perc és jó sok...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése