Hozzávalók (kb 20-23 db kekszhez): 100g vaj, 70g eritrit, 2 evőkanál méz, 1 tojás, 1 rúd vanilia kikapart belseje, 2 teáskanál gyömbér, 2 teáskanál szàrított citrom héj, 75g zabliszt, fél zacskó sütőpor, 1 csipet só, 125g zabpehely
A puha vajat, az eritritet, a mézet és a vaniliát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást is és ezt is elkeverjük. Fűszerezzük.
Egy másik tálban a liszthez hozzáadjuk a sót és a sütőport. Ezt a keveréket lassan a vajas egyveleghez adagoljuk.
Végül pedig a zabpelyhet is belekeverjük a masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi gombócokat helyezünk el egymástól 3-4 cm-re. Kicsit lelapogatjuk. Sütés közben ki fognak terülni.
180 fokos előmelegített sütőben kb 10 perc alatt készül el, mikor már egy kis színt kap, de még nem ég meg...:) Mikor kivesszük a sütőből még puha, mint minden keksz, ekkor még hagyjuk állni, ha pedig kihűlt és "megkeményedett" már fogyaszthatjuk is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése