2016. október 10., hétfő

Rozmaringos kacsacomb

 

Hozzávalók 2 személyre: 2 db kacsacomb, 4 szem körte, só, bors, rozmaring, vaj, pisztácia

A kacsacombokat megtisztítjuk. Ezután beleforgatjuk egy sós, borsos, rozmaringos fűszerkeverékbe, mindenhol érje a húst a fűszer! Majd tepsire tesszük és 200 fokos sütőben 1-1,5 órát sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul és átsül, a bőre pedig ropogós nem lesz.
 
Amíg sül a kacsa, egy serpenyöben a felkockázott körtét vajon elkezdjük karamellizálni. Esetemben éretlen körték is megpuhultak, ízesek, édesek lettek. 
Miköznen készül, mennyei a sütőből kiáramló rozmaring és a serpenyőben sercegő vaj illatának keveréke...😌
Ha kész a körte, hagyjuk a serpenyőben egy alufóliával letakarva, amíg a hús is elkészül.
Tálaláskor pisztáciával díszíthetjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése