Tészta: 18 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, csipet só, 0,1 dl víz
Töltelék: 8-10 szem füge felvágva, 2 evőkanál cukor, egy teáskanál fahéj
Ez a mannyiség a normál pitetészta adag fele, a tepsi kb egy A/4-es lap méretű.
A tészta hozzávalóit osszegyúrjuk, egy kis darabot lecsípünk belőle, amiből majd rácsok készülnek. Kinyújtjuk, kibéleljük a kivajazott, kilisztezett tepsit. Ami lelóg, azt levágjuk és az előre lecsípett darabbal együtt átgyúrjuk, majd egyenlő részekre osztva kis hurkákat sodrunk belőle.
A felszeletelt fügét belepakoljuk a tésztába, cukorral és fahéjjal meghintjük, majd berácsozzuk.
Végül megkenhetjük tojássárgájával, jogy ragyogó aranyszíne legyen, de ha ez elmarad, az sem nagy gond.
200fokon egy órán át sütjük.
Sütés közben a füge levet ereszt, én ezt a végén leöntöttem, a tészta megsült, nem ázott át, de ha hozzáadunk a töltelékhez pár kanál kekszmorzsát vagy egészséges/cukormentes verziónál chia magot, akkor az, képes felszívni a nedvességet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése