2016. október 13., csütörtök

Borskéregben sült szűzérmék, sárgarépapürével

 

Hozzávalók 2 főre:
Hús: fél kg sertésszűz, 2 csomag színes bors ledarálva (~ 2 marék), só, 1 gerezd fokhagyma, oliva olaj
Püré: 4db sárgarépa, 25g vaj, só

A fokhagymát 3 evőkanál oliva olajba nyomjuk, összekeverjük. 
A sertésszűzet kb 10 cm-es darabokra vágjuk. Alaposan besózzuk mindkét oldalàt, majd megkenjük a fokhagymás olajjal. Ezután, mintha paníroznánk, beleforgatjuk a borsba, majd kiolajozott tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük. 
160 fokon, alsó felső sűtésen készre sütjük. 

 
Miközben sül a hús, a felkockázott sárgarépát sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, kis só és kb 20-25 g vaj hozzáadása után pürésítjük.

A húst felszeleteljük, majd tálalunk!

Kb 1 órás munka, nagyon megéri!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése