2016. szeptember 24., szombat

Francia hagyma leves

 

Hozzávalók: 1 db vöröshagyma, fél póréhagyma, 50g vaj, 2 evőkanál liszt, 750 ml alaplé, 1,5 dl fehér bor, kakukkfű, só, bors, 1 db baguette, sajt

A hagymát és a póréhagymát felhevült vajon megpirítjuk. Ha már kezd barnás színt kapni, hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, keverünk rajta egyet, közben a liszt is megpirul. Hozzáadjuk a fehér bort, ami lehet édes is. Általában ezek a receptek száraz borral készülnek, de én most muskotályt használtam és semmivel sem volt rosszabb, mint máskor. Hagyjuk, higy kicsit párolódjon a borban a hagyma, krémes hatást érünk el. Ezután felöntjük az alaplével. Ha ez nincs, a víz is megfelel vagy esetemben felforralt vízben elkevert húsleves kocka...csaló vagyok. 😄 Végül fűszerezzük, só, kakukkfű és bors. Hagyjuk, hogy rottyanjon egyet és kész is. 

Közben bedobunk a sütőbe pár szelet baguettet, amit megszórunk pannónia, ementáli vagy valami hasonló jellegű sajttal. Ezt megpirítjuk, és ezzel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése