2016. szeptember 10., szombat

Töltött káposzta

 

Kipróbáltam a 3,5 L-es tupperware fémedényemet, hogy működik-e úgy, ha a sütőben készítem a töltött káposztát...működik! Ráadásul elég extra íze lett, mert hiába a 200-250 fokos sütő, kellett kb 2 óra neki, így elég jól összeértek az ízek.

A recept félig édesanyámtól, félig Anna Olsontól származik, illetve Anna Olson újítása egyedul a kelkáposzta levél.

Hozzávalók:
(A 3,5 L-es edénybe ez dupla adag volt😄)
Húsgombócok: 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 500g marha darált hús, 500g sertés darált hús, 1 tojás, 1 csésze bulgur, őrölt paprika, bors, só
Ezenkívül: egy üveg paradicsomlé/püré/szósz + kb ennyi víz, egy csomag vecsési savanyú káposzta, káposzta levelek (Ez lehet savanyított vagy natúr, ha natúrt választunk, akkor kicsit macerásabb a történet, mert le kell őket forrázni, hogy bele tudjuk tekerni a húst.), tejföl

A húsgombóc alapot összegyúrjuk így ahogy van, a bulgurt sem kell előre megfőzni.
Az edény alját kibéleljük a már kicsavart savanyú káposztánk felével, erre jönnek a levélbe csomagolt/ sima húsgolyók, majd a savanyított káposzta másik felével befedjük őket. Ezt végül leöntjük kb 500ml paradicsomszósszal, majd annyi vízzel, hogy ellepjea gombócokat a lé. A tetejére babérlevelet teszünk, majd lefedve mehet be a sütőbe.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése