Az ötlet egyik vendégemtől, Dóritól jött..❤️
Aztàn egyik nap, volt egy óra ebédszünetem és gondoltam megpróbálom elkészíteni ennyi idő alatt. Sikerült elkészíteni, nyugiban megenni és még el is tudtam pakolni...szóval ez egy nagyon gyors, egyszerű recept!
Mint már korábban írtam, kialakult nálam egy bizonyos fokú szerelem a tupperware termékek iránt... Most is nagy segítségemre volt a MikroSéf és a Turbóaprító! 😄 Szerintem ezek használatával egy 10
percet tudtam spórolni...
Hozzávalók: fél csomag(250g) tészta, 1 db nagyobb padlizsán, 250g koktélparadicsom, 6-8 gerezd fokhagyma, oregano, egy csokor friss bazsalikom vagy pesto, olíva olaj, só
Első dolgom volt elnegyedelni a padlizsánt. Só, bors a tetejére és be a sütőbe 250 fokra, kb addig, míg a további előkészületek tartanak. Ugyanez megtortént a paradicsomokkal, egy kisebb tepsiben a padlizsánok alá került pár szem fokhagymával. (Kb 10-15 perc alatt megfonnyadnak a forróságban.) Egyébként a padlizsán felszeletelve egybe is kerülhetett volna a paradicsomokkal. Talán így még gyorsabb!
A tésztát beleöntöttem a MikroSéfbe, sóztam, olajoztam, megkevertem, aztán beraktam a mikroba 10 percre... Ez ennyi volt.
A fokhagyma gerezdeket bedobtam a Turbóaprítóba, fél perc sem volt, hogy leaprítottam (manuálisan!), és a kezem egy cseppet sem lett fokhagyma szagú.
Olívaolajon megpirítottam a felaprított fokhagymát egy kis pestoval. Ha átpirult, levesszük a tűzről, nehogy megégjen.
Az elkészült paradicsomokat a tupperes aprítóval leaprítjuk, majd a pestos fokhagymához adagoljuk, ezután a padlizsán belsejét is leaprítjuk, és mehet ez is a szószba. Rottyantunk rajta egyet, ha kell még fűszerezzük, én pl oreganot adtam hozzá.
Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, összeforgatjuk, majd parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése