2016. május 18., szerda

Padthai

 

Ez az a fajta étel, amit nem lehet elrontani, viszont nehéz elérni a tökéletes ízt, amit a franchise éttermekben megszokhattunk. Talán én most megközelítettem...talán. 
Még egy dolog. Utálom azokat a recepteket, amik tele vannak ismeretlen nevű alapanyagokkal, és lövésem sincs, mit honnan, hogyan... Ehhez a hozzávalók nagyobb szupermarketekben egyszerűen beszerezhetők.

Hozzávalók: 400g darált sertés&marha hús mix (sparban előrecsomagoltan beszerezhető), 1 tojás, 1 répa, 1/2 kaliforniai paprika, 1 póréhagyma, szezámolaj, teriyaki szósz, szója szósz, édes chilli szósz, wok szósz, bors, chilli

 

Kínai tojásos tésztát főzünk, kb 5perc kell neki.
Közben szezámolajon egy tojást elkevereünk, hagyjuk, hogy kicsit atsüljön, ehhez hozzáadjuk a vékonyra felszelt répát és a póréhagymát. Hagyjuk kicsit párolódni, hogy a répa kicsit összeessen. Majd jöhet a hús, amit megborsozunk és egy kis chillit is szórunk hozzá. Nem sózzuk a húst, mert a szószok, főleg a szójaszósz pont elég sós, ahhoz, hogy elérjük a kellően sós ízt. 
Ha a hús már nem rózsaszín, belekeverjük a kaliforniai paprikát is és jöhetnek a szószok, ízlés szerint. Én ilyen laza löttyintésekkel intéztem el...teriyakiból kicsit több, mint a többi, de kb ugyanolyan arányban lötyögtettem bele. 
A végén pedig hozzáöntöttem a kész tésztát, összeforgattam és tálaltam egy kis friss póréhagymával. Ha még lime is van a közelben, elérhető a tökéletesség. 😄 (nálunk nem volt..)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése