2016. május 17., kedd

Fokhagymás-spenótos tészta

 

Hozzávalók: 250g fagyasztott tejszínes vagy friss spenót, 6 gerezd fokhagyma, 1db tejszín, fél csomag durum tészta, parmezán, 3 púpozitt evőkál liszt, olíva olaj, só, bors

A tésztát tengeri sós vízben feltesszük főzni. 
Közben egy mélyebb serpenyőben olajon megpirítjuk a lisztet, ha már barnul, levesszük a tűzről és az előzetesen leaprított fokhagymát elkeverjük vele. (Én a fokhagymát, és minden mást is, amit apróra kell vágni, a tupperes manuális TurbóAprítóval aprítom fel, kb 5mp alatt Bármit!! felaprít, hagymát, citromot héjjastól, almát, retket, sajtot..😄) Visszarakjuk a tűzre a serpenyőt, pirítunj rajta egyet, majd felöntjük tejszínnel, ügyelve a csomómentességre. Ehhez adjuk hozzá a felolvasztott spenótot vagy a friss spenótot. Főzzük kicsit, míg nem kezd sűrösödni, közben ízesítjük.
A megfőtt tésztát leszűrjük és a spenótos szószhoz öntjük, forgatunk rajta párat és már tálalható is!  

 

#joasszonyvagyok ❗️

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése