2016. május 16., hétfő

Tupi torta


 

Ez egy végtelenül egyszerű csokitorta recept. Félig tupperes ötlet, félig saját...:)
Amitől extra gyors az elkészítése, az a tupperware-es MikroSéf, amit mikroban tudunk használni... (Ha szeretnétek ilyet, szóljatok nekem❗️😄) Nyilván sütőben, tortaformában is megsül a tészta, csak lassabban.:) Én most a gyors verziót írom le.

Hozzávalók: 
Tészta: 125g étcsoki, 125g kókusz zsír, 80g steviacukor (tescoban van ilyen keverék, édesebb a sima cukornál), 3 tojás, 140g liszt (NorbiLiszttel is működik!;)), 1 teáskanál szódabikarbona, 1 teáskanál sütőpor
Ganache: 200ml tejszín, 1 tábla étcsoki

A MikroSéfben 600 watton 2 perc alatt felolvasztjuk a szobahőmérsékletű kókusz zsírt és az étcsokit. Ha felolvadt, homogén eleggyé keverjük. Ehhez hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat, ügyelve arra, hogy az olvadt csoki forró, szóval a tojásokkal gyorsan kell dolgozni, nehogy kicsapódjon a fehérje. Ha ezt elkevertük, apránként a sütőporos, szódabikarbonás lisztet is hozzáadagoljuk a masszához, majd a tésztát további 5 percre berakjuk a mikróba, ugyanúgy 600 watton. 
Eközben egy arra alkalmas kis tálban tejszínt kezdünk forralni...de még mielőtt felforr, levesszük a tűzről, épp, hogy csak gyöngyözzön. Ebbe beledaraboljuk az étcsokit (ha ízesített étcsokink van, az még extrább tud lenni),  és hagyjuk állni, néha megkeverjük. Ebből lesz a csoki krémünk, ún. ganache.:) 
Az elkészült piskótát egy kicsit hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk a formából, félbevágjuk, megkenjük a csokikrémmel, málnával is megszórjuk. Majd az egész tortát is leöntjük a még nem teljesen megdermedt ganache-zsal és aprított málnával újra megszórjuk. A fanyar málna egyébként nagyon jól kiegészíti ezt az édes, csokis sütit. 
Hajrá lányok, fiúk! #joasszonyvagyok !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése