2017. június 12., hétfő

Hűs, pudingos cseresznye leves pillanatok alatt


Ősszel nagyon sokszor almával készítettem ezt a levest, úgy is isteni, igazából mindegy milyen gyümölcsöt használunk, a szezonnak megfelelelő a legpraktikusabb. A lényeg talán a pudingos sűrítésen van. Anno otthon édesanyám nem így készítette a gyümölcs leveseket, de nekem ez jobban bejött.😄 És nem utolsó sorban mint sok minden más a blogon, ez a recept is pikk-pakk elkészíthető! 

 

Hozzávalók: 500g gyümölcs (jelen esetben kimagozott cseresznye), 800ml meleg víz, 50g barnacukor, pár darab egész fahéj, 7db szegfűszeg, 1 teáskanál citromsav, 1 csomag  vaniliás pudingpor, 1 kávéskanál vanilia aroma, 350 ml tej

Nagyon egyszerű...😄 Egy lábasban a meleg vizhez keverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfüszeget és a citromsavat, majd felrakjuk forrni. Mikor forr hozzáadjuk a gyümölcsöt és addig főzzük, míg a kemény és a puha közti, nekünk tetsző állagot el nem éri, ez kb 10 perc. Közben megkóstoljuk, és ha kell még cukor, vagy citromsav, akkor még adhatunk hozzá. 
A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a vanilia aromával, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a gyümölcsös léhez. Pár percig főzzük, folyamatosan keverve, majd ha sűrűsödik levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése