Hozzávalók: kb 1/4 kg szárazabb kenyér, annyi tej, amennyit felszív plusz 1 dl, 2 db tojás, 2 zacskó vaniliás cukor, 2 teáskanál vanilia aroma, 6 nagyobb szem eper felkockázva, kb 2-3 evőkanál cukor a tetejére
A száraz kenyeret/zsemlét/kiflit (ami épp haldoklik otthon) felkockázzuk, majd beáztatjuk tejbe, ha jól megszívta magát egy megfelelő méretű tepsibe tesszuk. 1 dl tejet és 2 db tojást felverünk, majd ízesítjük vaniliás cukorral és vanilia aromával. Ezzel lelocsoljuk a tepsibe helyezett ázott kenyereket, jól el fogja lepni. Erre rászórjuk a felkockázott epret, majd megcukrozzuk.
180 fokos sütőben, alsó-felső sütésen 15 percig lefóliázva, majd 15 percet fólia nélkül sütjük. Ha kezd karamellizálódni a teteje, és finom eper illat terjeng, akkor kész!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése