2017. június 10., szombat

Raffaello szelet

 

Ez az a süti, ami nagyon hamar elkészül és ugyanilyen gyorsan el is fogy. Kép is alig készült róla, mert minden egyes modellel volt valami probléma, ami miatt meg kellett ennünk...🙄😄

Hozzávalók: 
Alap: 1 csomag kókuszreszelék, 3 tojásfehérje, 50 g liszt, 100 g cukor, 1 teáskanál sütőpor
Krém: 3 tojássárgája, 1 teáskanál vanilia aroma, 1 csomag vaniliás pudingpor, 4-5 dl tej, 50 g cukor, 100 g puha vaj

Először elkészítjük az alapot. Felverjük a fehérjét a cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a sütőporos lisztet. A sütőt közben 180 fokra előmelegítjük, légkeveréses módra állítjuk. Kb 20x30-as tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát, elegyengetjük. Vékony lesz, de ne törődjünk vele, a sütőpor majd teszi a dolgát. Kb 10 perc alatt készre sül.

A krémhez minden hozzávalót összekeverünk - a vaj kivételével! - egy megfelelő méretű lábasban, majd addig főzzük, folyamatosan kevergetve, míg besűrüsödik. Ha ez megtörtént azonnal levesszük a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már nem forró, a felkockázott vajat is belekeverjük. 

A kihűlt alapra rálapátoljuk a krémet, elegyengetjük, megszórjuk a tetejét kókuszreszelékkel és mehet be a hűtőbe. Kb 1 óra múlva ehető állagú, de a tökéletes állapotra kicsit több időt kell szánni...😄

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése