2017. június 10., szombat

Vásári lepény

 

Hihetetlenül drágán osztják ezt a finom és -hm..jó esetben, ha nem spórolnak a tölteléken - laktató streetfood-ot fesztiválokon, vásárokon...de a sor mindig hatalmas. Nyilván, nem elég, hogy brutál az ára, még meg is kell szenvedni érte...😂 Pedig otthon is nagyon egyszerű elkészíteni, nem utolsó sorban pedig pár forintból megvan. Persze teljesen más otthon enni ilyet, mint kint a szabadban egy jó rosé fröccs mellett.☺️

 

Hozzàvalók: (4db)
150g finom liszt, 150g rétesliszt, 75ml meleg csapvíz, fél csomag szárított élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 tojás, 25g olvasztott vaj, 2 evőkanál tejföl

A meleg csapvízbe keverjük a cukrot és a szárított élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben egy tálba öntjük a többi hozzávalót, majd ha felfutott, az élesztős vizet is. Kidagasztjuk a tésztát, ezután pedig meleg helyen hagyjuk kelni. 
Ha megkelt 4 egyenlő részre vágjuk, és jól beolajozott kézzel kör alakúra nyújtjuk. 
Sima palacsintasütőt kiolajozunk, majd felhevítjük. Ebbe tesszük egyenként a tésztát, mindkét oldalát 1,5 percig sütjük.
Ha kész, takarjuk le pár percre, hogy ne száradjon ki, inkább puhuljon kicsit, hogy majd félbe tudjuk hajtani, ha belekerül a töltelék.


(Nálunk a töltelék tejföl kikeverve kaporral és snidlinggel, pirított szalonna, lilahagyma és reszelt sajt.👌)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése