2017. április 20., csütörtök

Fahéjas kandírozott mogyoró

 

Hozzávalók:
300 g mogyoró
175 g barna cukor
2 evőkanál fahéj
1,5 dl víz
1 kávéskanál vanilia aroma

Mindent beleöntünk egy magas falú edénybe, majd folyamatosan keverve elkezdjük melegíteni...szép lassan szirupos mogyoró lesz belőle, innentől kezdve még nagyobb odafigyeléssel kell keverni. Ahogy párolog a víz a szirupból, elkezd egyre karamelesebb, pókhálósabb lenni. Végül, ha minden csepp víz elpárolgott, újra kikristályosodik a mogyorókon levő bevonat. Ekkor gyorsan egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, szétoszlatva, hogy ne tapadjanak egymáshoz. Amint kihűlt, már ehetjük is. Ajándékba is tökéletes...:)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése