2016. december 6., kedd

Langalló, avagy kenyérlángos

 

Annyival finomabb, mint a fesztiválos verzió... És kb egy darab árából kész az egész tepsi. Na és persze csak fél óra! 

Hozzávalók: (6adag)
Tészta: 500g liszt, 1 kocka élesztő, 2 evőlanál cukor, 1,5 dl langyos tej, 1 evőkanál só, 1-1,5 dl langyos víz
Feltét: 1 kis pohár tejföl, izlés szerinti mennyiségű kolozsvári szalonna, 1 kisebb fej lilahagyma, reszelt sajt

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a sós liszthez adjuk, ezután pedig annyi vizet adunk hozzá, hogy ki tudjuk dagasztani a tésztát. Végül letakarva meleg helyen kelesztjük, kb 10 percig. Addig felszeleteljük a szalonnát és a hagymát, lereszeljük a sajtot. 
Elkezdjük melegíteni a sütőt, 250-300 fokra.
Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk, kb 1 cm vastagra. Kizsírozott, kilisztezett tepsire tesszük, majd megkenjük tejföllel, megszórjuk szalonnával, hagymával és sajttal.
Előmelegített sütőben 250 fokon, alsó-felső sütésen kb 10 perc alatt készre sütjük. Ha a széle aranybarna és a sajt is kapott egy kis színt, akkor jó lesz. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése